16 Temmuz 2016 Cumartesi

Darbecik

1980'de çocuktum ama darbeyi gördüm, hissettim sessizliği ve şehrin değişen kokusunu. Sonrasında okuduklarımız, seyrettiklerimizle darbenin ne olduğunu, nasıl olduğunu iyice öğrendik, belledik. Yıllar içinde, değişen hükümetler, savaşlar, dünya konjonktürü, merakım, okumam, araştırmam yap bozun parçalarını bir araya getirmeyi öğretti, hep resmin bütününü tamamlayıp görmek istedim. Bunun içinse bir ömür adamak hatta canını adamak gerekir. Uğur Mumcu gibi yürekli olmak gerekir.
Ben sade sade, basit basit yazıp soracağım şimdi.
_15 Temmuz 2016'da askeri darbe olmadı. Gerçi hükümet "Kalkışma" diye bir tabir kullanıyor.
_Darbe, akşam saati olmaz, sabah darbeye uyanırsın
_Boğaz köprüsünün ortasından darbe başlamaz.
_Darbe olsa direkt Başbakanlık Sarayını işgal ederlerdi. Şöyle düşünün birini gerçekten öldürmek istersen bacağına bıçak saplamaz, şah damarına saplarsın.
_Ankara'da F16'lar vızır vızır alçak uçuş yerine direkt Başbakanlık Sarayını bombalardı.
_17 saniye ihlalle uçak düşürmeye muktedir iken, meclis üstünde ki jet tacizine niye seyirci kaldınız o halde?
_2013'de Gezi Parkı olaylarında, çoğunluğu üniversite öğrencisi, genç ve yeşilci olmasına rağmen her şey kontrolünden çıktığı için deli olan, öfke nöbetleri geçiren, paronayaklaşan Erdoğan, karşısında asker, tank, jetle darbe girişiminde nasıl bu kadar soğukkanlı kalabildi. Sorun yok, şimdi hallediyoruz, haydi sokağa diyebildi.
Psikolojik olarak ancak hazırlıklı olduğun ve bildiğin konularda rahat ve soğukkanlı olabilirsin.
_Darbe olduğunda, darbe yapılan TV'lerde 1 saat sonra boy gösterip deklarasyon yapamaz. Senin kontrolünde ise yaparsın tabi.
_Darbe olsa, tüm yayın organları durdurulur ve internet kesilir. Bilgi akışı süperdi oysa.
_Darbe yapılacaksa, 81 vilayette yapılmaz mı, en azından 7 bölgede birer şehirle
_Darbe Girişimini ordunun içindeki küçük bir grup yapıyorsa, senin kontrolünde ki büyük grup neden etkisiz hâlâ getirmiyor. Usulüyle meslektaşları olayı kontrol altına almıyor da, halkı sokağa döküyorsun?
_Vandalizmle daha ne kadar besleneceksin.
_Ordunu dünya kamuoyunda küçük düşürmek, dolayısıyla seni de güçsüzleştirmiyor mu? Suriye'ye mi kafa tutacaksın, Iran'a mı?  Zaten lütfen kafa tutma.
_Darbe Girişimini ordunun içinde ki Fetullah Gülen yanlılarının yaptığını an itibari ile açıkladığına göre;  bunu yıllardır biliyordun demektir. O halde bu kişileri yıllardır niye ayıklamadın. Kullanmak için şimdiye saklamış olabilir misin?
_Sedat Peker'i vs dışarı çıkarmak için torba yasayla dışarı çıkardığın Paşaların yerini doldurmak için, dışarda rahatsız olduğun generalleri direkt içeri alamadığın için bu operasyonla istediğini karga tulumba toplamış olabilir misin?
_Pazartesi, dolar ve petrol fiyatları ile kaç akraban daha fırsat zengini olacak?
_Erken seçim istiyorsun ve Başkanlık Sistemi, şayet bu olmazsa daha ne kadar ileri gideceksin? Yani ortalama kaç bin kişinin ölmesini göze alabilirsin? Limit yok değil mi?
_Cihad mı var, kiminle savaşıyoruz, neden saat başı sela okunuyor minarelerde? Fazla mesai yapan müezzinlere, Diyanet Bakanlığı o devasa bütçesinden ne kadar mesai ödeyecek. Fazlasıyla ödeyin, müezzinlerin dili damağı kurudu.
_Canice öldürülmesine sebeb olduğun, emir kulu gencecik Mehmetçik'lerin kabuslarına girmesinden korkmuyor musun? Sahi sen uyuyabiliyor musun? Ailelerinin acısı, ahı torunlarımdan çıkar diye hiç korkmuyor musun?
Paranın ve mevkiinin kifayetsiz kaldığı yer ve zaman hiç aklına düşmez mi arada?
_16 Temmuz 2016'da ne kutlanıyor? neyin zaferi, neyin bayramı? Gaza, milli maç, zafer...? Bende bilmek istiyorum.
_17 Temmuz 2016'da nasıl bir güne uyanacağım ve ertesi günlere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder